Als cliënten werken met de Activiteitenweger, kiezen zij een eigen, passende, manier. Hieronder zie je enkele voorbeelden van wat cliënten gebruikt hebben. 

Anne (18 jaar) worstelde t.g.v. een oncologische aandoening met haar belastbaarheid. Ze heeft de Activiteitenweger gebruikt om inzicht te krijgen in de intensiteit van school en stage en haar energie beter te kunnen verdelen. Weer kunnen zwemmen was een belangrijk doel: uiteindelijk heeft ze dit doel ook weer bereikt! Hieronder zie je haar overzichtslijst weging en een paar voorbeelden van haar zelfgemaakte activiteitenkaarten.

Kaartjes licht gekleurd Nora
Kaartjes Zwaar Nora
Kaartjes ontspanning Nora

Mieke is 58 jaar, gehuwd, oma van 7 kleinkinderen en actief als vrijwilliger in de zorg. Mieke heeft chronische pijnklachten in rechterschouder, heup en rug. Mieke is gestart in de revalidatie om beter te leren omgaan met haar grenzen en inzicht te krijgen waar deze liggen. Het luisteren naar haar lichaam en het daadwerkelijk stoppen met haar activiteiten is een uitdagend doel. Mieke heeft veel motivatie om activiteiten te ondernemen en ze heeft geleerd om haar pijnklachten te negeren. Toch zegt Mieke dat ze het wel zal moeten leren om ook in de toekomst haar hobby handwerken en vrijwilligerswerk te kunnen uitvoeren. Mieke wil graag haar vrijwilligerswerk uitbreiden, daarvoor wil ze eerst balans bereiken en een stabiel activiteitenniveau hebben. Mieke is gestart met de Activiteitenweger. Haar basisniveau ligt rond de 26-30 punten. Het weegproces en het bijhouden van haar dagen heeft haar veel inzicht gegeven. Mieke heeft inzicht gekregen waar haar grenzen liggen t.a.v. haar rechter schouder, heup en rug en wisselt activiteiten goed af. Bij afronding van de revalidatie heeft Mieke een afspraak in het vooruitzicht om mogelijkheden te gaan bespreken voor ander vrijwilligerswerk. Door de Activiteitenweger heeft ze inzicht hoeveel uren ze kan werken naast haar activiteiten thuis.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.